نروژ کشور خودروهای دوستدار محیط زیست
با توجه به افزایش محبوبیت و استقبال از خودروهای برقی و الکتریکی بسیاری از شرکتهای خودرو سازی در جهان تصمیم گرفتهاند که به تولید و توسعه خودروهای پاک و دوستدار محیط زیست بپردازند و بدین ترتیب نظر و توجه خیلی عظیمی از مشتریان خود را در بازارهای جهانی جلب کنند.

در این میان به نظر میرسد برخی از کشورها بیشتر از سایر مناطق جهان از خودروهای برقی استقبال کردهاند که از جمله آنها میتوان به کشورهای شمال اروپا و منطقه اسکاندیناوی همچون نروژ، سوئد، دانمارک و فنلاند اشاره کرد.
نروژ پیشگام در حفاظت از محیطزیست
نروژ به عنوان یک کشور سرسبز و کم جمعیت در شمال قاره اروپا و منطقه اسکاندیناوی یکی از پیشگامان محافظت از محیط زیست و کاهش انتشار میزان آلایندهها به جو زمین است.
این کشور در راستای این هدف اقدامات بسیاری برای کاهش استقبال از خودروهای آلاینده بنزینی و دیزلی و افزایش محبوبیت استفاده از خودروهای پاک برقی و الکتریکی انجام داده است.

مجموعه این اقدامات در نهایت موجب شده خریداری و استفاده از وسایل نقلیه مذکور در این کشور با رشد قابل توجهی مواجه شود که در نوع خود در جهان بیسابقه و بینظیر بوده است.
نروژ در تلاش است تا سال ۲۰۲۵ بتواند به استفاده از خودروهای با سوخت فسیلی پایان دهد. این سیاست نروژ تلاشی است در جهت کاهش انتشارات کربن و مقابله با آلودگی هوا.
اقتصاد چرخشی در عمل | نروژ 2025 بدون خودرو بنزینی!
در حال حاضر، بیشتر خودروهای فروش رفته در نروژ برقی و یا هیبریدی هستند.
در جولای ۲۰۱۷، بیش از نیمی از خودروهای جدید برقی یا هیبریدی بودهاند.
در سپتامبر ۲۰۱۶ نروژ دارای ۱۰۰ هزار خودروی کاملا برقی بوده است.
با جمعیت ۵ میلیون و دویست هزار نفری، نروژ دارای بالاترین سرانه خودروی برقی در جهان است.
۹۸ درصد عرضه انرژی الکتریکی نروژ از منابع پاک هیدروالکتریکی تامین میشود.
استفاده از خودروهای برقی از انتشار ۲۰۰ هزار تن دیاکسیدکربن در سال جلوگیری کرده است.
نروژ برنامهربزی کرده بود که تا سال ۲۰۲۰ تعداد خودروهای برقی را به ۴۰۰ هزار برساند که هم اکنون به این برنامه دست یافته است.

بر اساس گزارشی که در وبسایت cleantechnica آمده است، میزان فروش خودروهای برقی که شامل خودروهای تمام الکتریکی و پلاگین هیبریدی میشود، در بازار نروژ در نخستین ماه از سال جاری میلادی مارس ۲۰۲۰ ، با ثبت ۷۵.۲ درصد تمامی رکوردهای قبلی را نیز شکست و پشت سر گذاشته است.
دولت نروژ با دادن مشوقهایی به رانندگان به این اهداف دست پیدا کرده است.
این مشوقها شامل تخفیفهای عوارض جادهای، استفاده از لاین اتوبوس رو و پارک رایگان است.
با این حال نروژ از نظر تعداد ماشینهای خودروی برقی در دنیا اول نیست و چین با ۶۵۰ هزار خودروی برقی پیشتاز است.
منبع: ایسنا و World Economic Forum
گردآوری و ترجمه : حسین سجادی فر، پژوهشگر اقتصاد آب و محیط زیست
اختصاصی رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد