مترجم: فردین اسکافی، پژوهشگر محیط زیست
دانشمندان پیشبینی می کنند که با فرض تداوم روندهای فعلی و درصورتیکه اقدام فوری صورت نگیرد، تا سال 2050، میزان پلاستیک انباشته شده در اقیانوسها، از تعداد ماهی ها فراتر خواهد رفت.
بنیاد Ellen MacArthur برای جلوگیری از وقوع سیل ویرانگر پلاستیکها، به سراغ منبع تولید آن ها رفته است.
سر دیوید آتنبرو مستندساز صاحب نام محیطزیست، برای مقابله با آلودگی پلاستیکی فراخوان داده و برای این منظور، بر جاری نمودن اقتصاد چرخشی بهعنوان یک رویکرد کاربردی تأکید دارد.

راهکارهای رهایی از ضایعات پلاستیک
وی اظهار میکند برای رسیدن به دنیایی عاری از پسماندهای پلاستیکی باید بهصورت فوری و جسورانه با سه راهکار دست بهکار شد:
اول از همه کمکردن پلاستیکهایی که نیازی به مصرف آنها نیست.
دوم، بهکاربردن ابتکارهایی برای طراحی پلاستیکهای ضروری، بهگونهای که بتوان آنها را بهصورت ایمن، دوباره استفاده کرد، بازیافت نمود و یا حتی تبدیک به کمپوست کرد.

نهایتاً راهکار سوم به چرخش درآوردن (Circulate) هرآنچه که مصرف میشود. رویکرد یاد شده این اطمینان را ایجاد میکند که پلاستیکها در چرخهی اقتصاد نگاه داشته شده و در نتیجه از محیطزیست دور شوند.
اقتصاد چرخشی مسیری از مصرف تا بازیافت و بازمصرف:
گفتنی است بیش از یک هزار سازمان مختلف با بنیاد Ellen MacArthur در پروژهای با هدف بهکارگیری اقتصاد چرخشی در پلاستیکها همکاری مینمایند.

«این پروژه که از ابتدای سال ۲۰۱۸ شروع شده است، مبتنی بر اقدامات عملی در زنجیره ارزش پلاستیکها و یافتن راهحل در بخشهای بالادستی میباشد. جالبتر آنکه همه شرکتهای داوطلب در این طرح متعهد شدهاند که کلیه پسماندهای ناشی از بستهبندی در محصولات و خدمات خود را تا سال ۲۰۲۵ دوباره به چرخه مصرف بازگردانند (Reuse)، بازیافت کنند (Recycle)، و یا به کمپوست (Compost) تبدیل کنند»
هماهنگی اقتصاد و محیط زیست | لازمه توسعه پایدار و بقای انسان
بدون شک لازمه توسعه پایدار و در سطح بالاتر بقای انسان نیازمند هماهنگسازی فرآیندهای اقتصادی با سازوکارهای زیستمحیطی است.
کاریکاتور اقتصادی : طبیعت مادر انسان
طرح از: دکتر احمد چهرقانی
سرانجام انسان فهمیده است که رمز بقاء و بهزیستن، نه در تک روی مغرورانه، بلکه در هماهنگ شدن و حتی درس گرفتن از طبیعت است.

«بایومیمیکری»، که معنی تحتاللفظی آن، تقلید از حیات زنده طبیعت است، شاخهای از یک علم نوخاسته است که در آن روشهای حیات و کنش سایر موجودات (چه حیوان و چه گیاه) مورد مطالعه قرار میگیرد و سپس، این روندها و تدابیر، برای حل مشکلات بشری مورد تقلید قرار میگیرند.
ویدئو مربوط به این مقاله در قسمت گالری سایت دورنمای اقتصاد برای شما مخاطبین عزیز بارگذاری شده است