25 مارس 2022
دادگاهی در ایالات متحده آمریکا، یک مرد نیویورکی را متهم کردهاند که ظاهراً یک طرح پولشویی را اجرا میکند.
او متهم شده که پولهای حاصل از درآمدهای مجرمانه خود را به بیتکوین منتقل میکرده است، همچنین بهطور علنی در رسانههای اجتماعی به این کار خود افتخار کرده است و به مشتریان گفته که میتواند به آنها کمک کند از سوءظن در این زمینه دوری کنند.
اتهام پولشویی از طریق بازار رمزارز | نیویورک آمریکا
در بیانیهای، دادستان منهتن DA ادعا کرد که بین ژانویه 2018 و آگوست 2021، اسپایکر 42 ساله بیش از 2.3 میلیون دلار را به بیتکوین تبدیل کرده است و بهطور جداگانه بیش از 380.000 دلار بیتکوین را از طریق “مجموعه ای از همدستان چرخشی” به دلار آمریکا تبدیل کرده است.

او همچنین مجموعهای از حسابهای بانکی و صرافیهای رمزنگاری را برای امکان پولشویی «عواید مجرمانه» باز کرده است.
براگ اضافه کرد که پرونده در دادگاه ایالتی منهتن “به ما نشان میدهد که چگونه فناوریهای جدید مانند ارزهای دیجیتال میتوانند محرکهای کلیدی طیف گستردهای از فعالیتهای مجرمانه شوند که بهراحتی میتوانند در سراسر جهان پخش شوند.”
پولشویی از طریق بیتکوین، چگونه ردیابی شده است؟
دادستانها گفتند که اسپایکر (مجرم پرونده) چندین جستوجو در گوگل در مورد پولشویی بیتکوین انجام داده و مقالاتی را در مورد افرادی که به جرم پولشویی از طریق بیتکوین محکوم شدهاند، – از جمله در موارد قبلی در منهتن- جستوجو کرده است.
اگرچه سایر فعالیتهای متهم نیز رصد شده است و میزان بالای سرمابه جابهجا شده نیز مزید علت شده است. اما از مهمترین سرنخها در این زمینه جستجوهای او در گوگل بوده است.
در حقیقت رفتار او نشان داده که در حال بررسی چگونگی پولشویی توسط رمزارز و راهحلهای گریز از این اتهام بوده است.
در این پرونده جزئیات کوچکی همچون گفتوگو او با یکی از دوستانش نیز در فضای مجازی رصد شده است.

دادستانها خاطرنشان کردند که اسپایکر با گروهی از همدستان در حال تلاش برای افتتاح حسابهای فاسد در بانکها و صرافیهای ارزهای دیجیتال بوده است.
دادستان کل نیز گفت: “ظهور این پرونده در بازار رمزارز، بیانگر این موضوع است که این شبکه گسترده پولشویی بینالمللی به فروشندگان مواد مخدر، سندیکاهای جرایم سازمانیافته و کلاهبرداران کمک کرده است تا فعالیت مجرمانه خود را پنهان کنند و عواید خود را در سراسر جهان منتقل کنند.”
الگوریتمهایی که تمامی رفتار انسان را متوجه میشوند
نکته جالب در این پرونده نحوه تحلیل رفتار مجرم در فضای مجازی بوده است برای مثال:
در این شکایت ادعا شده است که اسپایکر در سال 2014 شروع به تحقیق در مورد عبارت “پولشویی بیتکوین” در جستجوهای گوگل کرد، و او در یک پست فیسبوک نوشت که خدماتش برای افرادی است که “میخواهند کاملاً از رادار دور بمانند”.
در این شکایت ذکر شده او جمله فیسبوک خود را خطاب به کسانی گفته است که میدانسته آنها مشغول فعالیت غیرقانونی بودند.
تمام پراکسیها متهم بررسی شده، حتی فعالیت او بامشتریانی که در وبسایتها تعامل داشته و برای تبدیل رمزارز به پول نقد و برعکس با آنها همکاری کرده است، در پرونده او ثبت شده است.

اسپیاکر و همدستانش ظاهراً 28 حساب بانکی و 8 حساب صرافی ارزهای دیجیتال باز کردند.
در حالی که دولتها اظهار دارند که ورود رمزارزها موجب تسهیل فعالیتهای مجرمانه و پولشویی در سطح وسیع میشود اما باز شدن چنین پروندههایی نشان میدهد چگونه پیشرفت فناوری در فضای مجازی، تمامی رفتار مجرمانه یک فرد را رصد کرده و میتوانند در دادگاه علیه او استفاده شوند.
منبع: بلومبرگ