شماره ثبت در ارشاد: 83160

رسانه اقتصادی و اجتماعی دورنما

10 سال پس از فوکوشیما | آلمان و حذف انرژی هسته‌ای


برگردان: وحید مشیرنیا

10 سال فوکوشیما: تعهد آلمان در زمینه‌ی حذف تدریجی انرژی هسته‌ای هم‌چنان ادامه دارد.

وزیر محیط زیست جمهوری فدرال آلمان 12 نکته را برای تکمیل مرحله خروج از انرژی هسته‌ای ارائه می‌دهد.

در دهمین سالگرد فاجعه‌ی راکتور فوکوشیما، وزیر محیط زیست جمهوری فدرال آلمان، بانو سون‌جا شولزه “12 نکته را برای تکمیل مرحله‌ی خروج از انرژی هسته‌ای” ارائه داد.

آلمان بعد از خاموشی نیروگاه‌های هسته‌ای | سال 2022

در این مقاله تشریح می‌شود که حتی بعد از خاموش‌شدن آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای آلمان در پایان سال 2022، چه اقدامات بعدی لازم است تا خطرات هسته‌ای برای آلمان به حداقل برسد.

این شامل اقدامات و موقعیت‌سنجی در سطح آلمان، اتحادیه اروپا و در سطوح بین‌المللی است. موقعیت وزارت محیط زیست جمهوری فدرال آلمان امروز در کنفرانسی با عنوان”انرژی اتمی 10 سال پس از فوکوشیما”، که در آن علاوه بر بانو Schulze Svenja، همتایان او Tinne van der Straeten از بلژیک و Leonore Gewessler از اتریش نیز شرکت خواهند کرد، به بحث گذاشته می‌شود.

12 نکته برای تکمیل مرحله‌ی خروج هسته ای” را می توانید در سایت مطالعه بفرمایید


وزیر محیط زیست جمهوری فدرال آلمان: “با خاموش‌شدن آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای آلمان، ما در سال آینده به یک هدف تاریخی خواهیم رسید. با این اوصاف ما موفق خواهیم شد، یک تنش عمده‌ی اجتماعی را آرام کنیم و ریسک‌های انرژی هسته‌ای آلمان را به تدریج کاهش دهیم.

نیروگاه های هسته ای در آلمان

این موضوع مدیون هزاران نفری است که به طور مداوم برای خروج از مرحله‌ی انرژی هسته‌ای و انتقال از این برهه تلاش کرده‌اند.

حذف انرژی هسته‌ای ابتدا آلمان، سپس اروپا!

ولی هنوز ریسک‌های هسته‌ای وجود دارد که گام‌های مستمر دیگری را در آلمان، اروپا و جهان طلب می‌کند: “کار ما با پایان بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای در آلمان تا پایان سال 2022 به انتها نخواهد رسید. برعکس، من و وزارت تحت هدایت من با تمام نیرو به کار می‌پردازیم تا خروج از انرژی اتمی در آلمان را به صورت مستمر به سرانجام برسانیم، خطرات هسته‌ای را در اروپا کاهش دهیم و ایمنی هسته‌ای را در سراسر جهان افزایش دهیم.”


به گفته‌ی وزیر، بانو شولزه، اتمام مرحله‌ی خروج هسته‌ای آلمان همچنین شامل تعطیلی کارخانه‌های هسته‌ای محلی در گروناو و لینگن نیز هست. یک لایحه‌ی متناظر با پیشنهاد وزارت محیط زیست در این دوره‌ی قانونگذاری، حمایت لازم را در دولت فدرال پیدا نکرد.

ممنوعیت قطعی صادرات به نیروگاه‌های هسته‌ای قدیمی در جوار مرز آلمان از نظر قانونی امکان‌پذیر نیست. بانو شولزه: “خروج هسته‌ای ما با تولید سوخت هسته‌ای و عناصر سوخت برای تأسیسات هسته‌ای در خارج از کشور سازگار نیست. به تعطیلی این مکان‌ها در زمان تصویب خروج هسته‌ای توجه نشده است. اکنون برای جبران و پایان‌دادن به این وضعیت، نیازمند یک روش قانونمند، مطمئن و صحیح هستیم.”


وزارت محیط زیست فدرال قصد دارد در آینده به طور فزاینده‌ای در سطح اروپا، به دنبال اتحاد با سایر کشورهای مهم هسته‌ای باشد. با توجه به تمدید دوره‌های استمرار (در بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای) در چندین کشور اروپایی، بانو شولزه از موقعیت بین‌المللی روشن و حمایت قوی‌تر از ایالت‌های فدرال در مناطق مرزی خبر داد:

“من به اصل حاکمیت انرژی ملی (دیگر کشورها) احترام می‌گذارم اما بسیار نگران کهنه‌شدن بیش از حد نیروگاه‌های هسته‌ای اروپا هستم. در برابر کهنه‌شدن بیش از حد این نیروگاه‌های هسته‌ای فقط می‌تواند کارهای مقطعی انجام شود نه جامع. به‌همین دلیل دولت فدرال اصطلاح تمدید بهره‌گیری از نیروگاه‌های هسته ای را رد می کند. ”

به‌هر حال دولت فدرال نمی‌تواند مانع آن شود اما هر جا ممکن باشد تلاش می‌کند تا این اطمینان را حاصل کند که شفافیت ایجاد شده و کشور‌های همسایه و ساکنان آن‌ها می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند.

حذف انرژی هسته‌ای با در نظر گرفتن تاثیرات زیست‌محیطی | آلمان


در ماه دسامبر با حضور آلمان، کنوانسیون اسپو (Espoo کنوانسیون ارزیابی اثرات زیست محیطی در زمینه‌ی فرامرزی (معروف به کنوانسیون اسپو) در 25 فوریه 1991 در شهر اسپو فنلاند تصویب شد. این قانون از 10 سپتامبر 1997 در سوئیس لازم الاجرا شد. همچنین در همه‌ی کشورهای همسایه نیز در حال اجرا است.) موفق به تصویب راهنمایی‌های لازم‌الاجرا شد که شرایط لازم برای ارزیابی اثرات زیست محیطی بین مرزی (EIA) هنگام افزایش عمر نیروگاه‌های هسته‌ای را مشخص می‌کند.

در آلمان، مقامات ایالتی مسئول شرکت در چنین رویه‌های ارزیابی اثرات زیست محیطی خارجی هستند. وزارت محیط زیست فدرال قصد دارد در آینده در صورت شرکت در این جلسات، پشتیبانی فنی بیشتری را به آن‌ها ارائه دهد.
وزارت محیط زیست فدرال در سطح بین‌المللی به حمایت از بالاترین استانداردهای ایمنی حتی پس از تعطیل‌شدن آخرین نیروگاه هسته‌ای خود ادامه خواهد داد.

همین امر در مورد مسئولیت هسته‌ای نیز صدق می‌کند، موردی که در بسیاری از کشورها – برخلاف آلمان – هنوز هیچ اصلی برای مسئولیت بهره‌برداری نامحدود در آن‌ها وجود ندارد. یک پیش‌شرط مهم برای حمایت موثر از بالاترین استانداردها، حفظ صلاحیت علمی در آلمان است.

“آلمان باید حتی بدون نیروگاه هسته‌ای بتواند درگیر گفتمان هسته‌ای بین‌المللی باشد. افسانه‌های زیادی در مورد انرژی هسته‌ای ارایه می‌شود که ما می‌خواهیم با استنادهای علمی معتبر و به روز با آن‌ها مقابله کنیم.”

بانو شولزه

آلمان و مخالفت با نظر جوبایدن در زمینه انرژی هسته‌ای

بانو شولزه به وضوح درخواست‌های اتکا به انرژی هسته‌ای برای حفاظت از آب‌و‌هوای (کره‌ی زمین) را رد کرد. “این یک اشتباه مهلک است. هیچ حافظ اقلیمی نباید به عنوان یک راه حل برای حفاظت از آب ‌و هوا، به انرژی هسته‌ای تکیه کند ( اشاره‌ای به نظر آقای جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده و تنی چند از همفکران ایشان در مورد استفاده از انرژی هسته‌ای برای کاهش میزان تولید گازهای گلخانه‌ای)

آمریکا و انرژی هسته ای

“اگر در محاسبات، هزینه‌ها، خطرات و ریسک‌های ناشی از (بهره‌برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای) درنظر گرفته شود، این راه گران‌ترین گزینه برای تولید برق است. پروژه‌های ساخت نیروگاه‌های جدید نه تنها بسیار گران هستند بلکه با توجه به بحران آب‌ و‌ هوایی بسیار بیشتر از آنچه جایز هستند، هزینه ایجاد می‌کنند و همچنین برای 30،000 نسل آینده زباله(ی هسته‌ای) تولید خواهند کرد. “این نامش همه چیز هست به‌جز توسعه‌ی پایدار- خصوصاً این‌که با وجود انرژی‌های تجدیدپذیر، فن‌آوری‌های تولید انرژی ارزان‌تر، ایمن و پایدار وجود دارند.”

منبع

برگردان : وحید مشیرنیا

نظر شما