نماد سایت رسانه اقتصادی و اجتماعی دورنما

بازگشت به پاریس

Biden returns to the Paris Agreement

برگردان : وحید مشیرنیا

خروج 444 روزه آمریکا از توافق‌نامه پاریس


444 روز پس از خروج ایالات متحده، ر ئیس جمهور جدید آمریکا، جو بایدن، بازگشت به توافق‌نامه‌ی آب‌وهوایی پاریس را آغاز کرد.

آن‌طور که اعلام شده است، بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا یکی از بحث برانگیزترین تصمیمات دونالد ترامپ را تغییر می‌دهد. تصور می‌شود ورود مجدد به توافق‌نامه‌ی آب‌ و هوایی پاریس آغاز دوره‌ی جدیدی در سیاست‌های محیط زیستی است.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، چند ساعت پس از روی کار آمدن، بازگشت ایالات متحده به توافق‌نامه‌ی پاریس را آغاز کرد.

از جمله تصمیمات جنجالی ترامپ خروج از معاهده پاریس یا به عبارتی افزایش تولید به قیمت افزایش میزان گازهای گلخانه‌ای و تخریب سازوکارهای حفاظت از محیط زیست بود

همانطور که اعلام شد، پیرمرد 78 ساله یکی از بحث برانگیزترین تصمیمات سلف خود، دونالد ترامپ را لغو کرد.

بایدن چهارشنبه مستند مربوطه را امضا و به سازمان ملل متحد ارسال کرد. کمی بعد از دریافت سازمان جهانی، دبیر کل آنتونیو گوترش رسماً به کشورهای عضو اطلاع داد که ایالات متحده از 19 فوریه مجدداً به بخشی از توافق‌نامه‌ی تبدیل خواهد شد.

دولت بایدن پیشرو در کاهش گازهای گلخانه‌ای


ایالات متحده رسماً از کنوانسیون تاریخی سازمان ملل برای محدود کردن تغییرات آب‌وهوایی در اوایل ماه نوامبر (4 نوامبر سال 2019) خارج شد – یک سال پس از خروج رسمی دولت ایالات متحده. ایالات متحده بعد از چین با جمعیت بسیار کمتر دومین میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان را دارد. بایدن می‌گوید که او می‌خواهد آمریکا در مبارزه با گرم‌شدن کره‌ی زمین یک کشور پیشرو باشد.


دبیرکل سازمان ملل متحد گوترش خوشحال شد: “من از گام‌های رئیس‌جمهور بایدن برای ورود مجدد به توافق‌نامه‌ی پاریس در مورد تغییر آب‌وهوا استقبال می‌کنم.”

با این کار، ایالات متحده به ائتلاف رو به رشد دولت‌ها ، شهرها ، ایالت‌ها ، شرکت‌ها و افرادی پیوست که اقدامات بلندپروازانه‌ای برای مقابله با بحران آب‌وهوا انجام می‌دادند.


رئیس جمهور جدید ایالات متحده اخیراً چندین بار تأیید کرد که می‌خواهد در 100 روز نخست دوره‌ی ریاست خود اجلاس آب‌وهوایی را برای قدرت‌های بزرگ اقتصادی تشکیل دهد.

این واقعیت که دولت جدید ایالات متحده می‌خواهد تمرکز ویژه‌ای بر مبارزه با بحران آب‌وهوا بگذارد نیز در تصمیم اداری بایدن نشان داده شد؛ جان کری وزیر خارجه‌ی سابق آمریکا که یک وزنه‌ی سنگین سیاسی در اقدامات خاص آب‌وهوایی است، به عنوان نماینده‌ی ویژه‌ی کاخ سفید در شورای امنیت ملی ورود خواهد کرد.

انقلاب بایدن در حفاظت از محیط‌زیست!

هم‌زمان با ورود مجدد به توافق‌نامه‌ی آب‌و‌هوای پاریس، بایدن اقدامات بیشتری را برنامه‌ریزی کرده است. این شامل برداشتن مجوز ساخت خط لوله Keystone XL به کانادا است. نخست وزیر کانادا جاستین ترودو اعلام کرد که آنها تصمیم را دریافت کرده‌ اما “جا خورده‌اند”.


همچنین به تمام بخشهای دستگاه دولت آمریکا دستور داده شده است تا تصمیمات سیاسی خصمانه‌ی محیط زیست توسط دولت ترامپ را شناسایی و اقدامات مقتضی را انجام دهند. این موضوع شامل استانداردهای زیست محیطی برای سوخت‌ها و آلاینده‌ها نیز هست.

بایدن در کارزار انتخابات بر جایگزینی منابع انرژی تجدیدپذیر به جای سوخت‌های فسیلی تاکید کرد و بازگشت او به معاهده پاریس شاید اولین قدم مهم در این زمینه بوده است.


هدف توافق‌نامه‌ی پاریس از سال 2015 محدود کردن تغییرات آب‌وهوایی به زیر دو درجه است. با این حال تاکنون، برنامه های کشورها برای صرفه‌جویی در گازهای گلخانه‌ای به هیچ‌وجه برای دست‌یابی به هدف دو درجه کافی نیست.

عواقب بحران آب‌وهوا هم‌اکنون نیز می‌تواند در سراسر جهان احساس شود – از جمله افزایش سطح آب دریا، خطر بیشتر خشکسالی، امواج گرما، طوفان‌های شدید و سیل، اما همچنین ذوب‌شدن یخچال‌های طبیعی و یخ‌ها در قطب‌ها یا مرگ صخره‌های مرجانی.


دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا از زمان روی‌کار‌ آمدن در ژانویه 2017‌، بسیاری از دستورالعمل‌های سیاسی در مورد آب‌وهوا و حفاظت از محیط زیست را معکوس کرده بود. وی توافق‌نامه‌ی اقلیم پاریس را “بسیار ناعادلانه و یک طرفه” توصیف کرده و برای اقتصاد آمریکا مضر می‌دانست.

منبع

خروج از نسخه موبایل