مثالهایی از اقتصاد چرخشی | همکاری رنو با سولوای برای تولید باتری خودروهای الکتریکی
در گذار اقتصاد از فرم خطی به رویه چرخشی که در آن مواد و منابع بهگونه ای در سیستم میچرخد که دیگری چیزی بهنام زباله و مواد دوریز وجود ندارد، از مهمترین فاکتورها بازطراحی چرخههای تولید است.
سیستم تولیدی کارخانهها و صنایع بزرگ باید بهگونهای تغییر کند که هر آنچه در حال حاضر بهعنوان ضایعات در روش تولید آنها تعریف میشود، برای همیشه از دامنه لغات تولید رخت بربندد.
رنو و تولید باتری الکتریکی نسل دوم
همه چیز از Flins، قدیمیترین کارخانه رنو که هنوز در حال کار است، آغاز شد، جایی که در سال 2011، دانش صنعتی تعمیر باتریها برای افزایش طول عمر آنها توسعه یافت.
امروزه این تخصص با حدود بیست مرکز در 17 کشور اروپا، گسترش یافته است. پروژه Re-Factory برای تبدیل کارخانه Flins به یک سایت اختصاصی اقتصاد چرخشی با هدف دستیابی به ظرفیت 20.000 تعمیر و بازتولید روزانه باتری تا سال 2030 است.

گروه رنو و شرکای آن در حال آزمایش باتریهای نسل دوم هستند، که برای ذخیره برق از انرژیهای تجدیدپذیر (بادی، خورشیدی و غیره) استفاده می کند. این ابتکارات امکان بازیابی ذخایر انرژی و به تعویق انداختن بازیافت باتری را 5 تا 10 سال فراهم میکند!
اهمیت تغییر نگرش در تولید خودرو
اتومبیل یا خودرو، از جمله کالاهای بادوامی است که اقتصاد و محیطزیست را از طرق مختلف متاثر میکند.
بدون ورود به جزئیات این مسئله، باید گفت بهطور خلاصه کشورها قصد دارند برای رسیدن به توسعه پایدار، اقتصاد بدونکربن یا کمکربن را تقویت کنند.
با توجه به میزان مصرف خودرو، حجم ضایعات آنها و درصدی که از گازهای گلخانهای در جو تولید میکنند، خودرو یک کالای استراتژیک است.
بسیاری از کشورها نظیر دانمارک و نروژ تا سال 2030 تمام خودروهای خود را به ماشینهای برقی تبدیل خواهند کرد.
از 10 تا بیش از 100 میلیون، انتظار میرود تعداد خودروهای الکتریکی در جادههای اروپا تا سال 2030 ده برابر شود. گروه رنو اولین خودروسازی است که اقتصاد چرخشی را در زنجیره تولید باتری الکتریکی بهصورت کامل بکار برده است. از تولید تا تعمیر و بازیافت مجدد.

بازطراحی در تولید قطعات جانبی خودرو : ترکیب علم شیمی با دانش تولید باتری برای چرخش بهینه مواد
در یک اقدام موثر و جالب دیگر برای بازطراحی چرخه تولید خودرو، در چهارچوب اقتصاد چرخشی دو دانش مختلف درهم آمیخته شده تا چرخه تولید باتری خودروها را پایدار کند.
این طرح به برنامه خودروهای برقی که کشورهای پیشرفته با سرمایهگذاری بالا در مسیر آن قدم گذاشتهاند، همخوانی داردو مانتظار میرود بازار مناسبی نصیب تولیدکنندگان آن یعنی شرکت رونو و سولوای کند.
شراکت “رنو” و “سولوای” برای تولید باتری خودوهای الکتریکی به روش چرخشی
گروه رنو (Renault) و سولوای (Solvay) ، برای ایجاد یک اقتصاد چرخشی برای باتریهای خودروهای الکتریکی با یکدیگر شروع به همکاری کردهاند.
همکاری برای گردش بهینه منابع و مواد در زنجیره ارزش باتری خودرو
این فرآیند شامل جمعآوری باتریهایی که عمر آنها به پایان رسیده، سپس بازیابی و خالصسازی فلزات برای استفاده مجدد از آنها در باتریهای جدید است.
هر یک از این شرکتها نقشی کلیدی در همکاری مشترک دارند ؛ رنو تجربه خود را در افزایش چرخه عمر باتریهای EV (از طریق طرحهای تعمیر و بازیافت)، و سولوای تخصص خود را در استخراج شیمیایی فلزات باتری به کار میگیرند.
اهمیت بکارگیری اقتصاد چرخشی در تولید باتری خودرو | 100 میلیون خودرو برقی در 2030
با توجه به اینکه انتظار میرود تعداد خودروهای الکتریکی در سراسر جهان از 10 میلیون در سال 2020 به بیش از 100 میلیون تا سال 2030 برسد، این طرح از منظر اقتصاد در مقیاس نیز در بلندمدت طرحی جذاب برای سرمایهگذاری و توسعه بیشتر خواهد بود
رنو از 10 سال پیش در فرآیندهای اقتصاد چرخشی و سازمانهای پیشرو در آن، حضوری فعال داشته و ساخت باتریهای بازیافتی نیز از همین مسیر وارد چرخه تولید شرکت شده است.
سولوای در سال 2018 فعالیت خود در زمینه طراحی چرخشی فرآیندها آغاز کرده است.
این شرکت علم شیمی و فرآیندهای کاربردی آن در صنایع را در مسیر اقتصاد چرخشی کانون توجه قرار داده است. یک شرکت پیشگام در توامندسازی فرآیندهای چرخشی با تکیه بر علم شیمی.
این شرکت مواد شیمیایی و فرآیندهای ویژه ای را برای بازیابی ارزش از ضایعات و تجهیزاتی که عمر مفید آنها به پایان رسیده، طراحی می کند.
این شرکت اهداف اقتصاد چرخشی را در استراتژی Solvay One Planet خود گنجانده است، طرحهای جالبی مانند ارائه راهحلهای اقتصاد چرخشی به مشتریان و افزایش فروش محصولات بر اساس منابع تجدیدپذیر یا بازیافتی تا سال 2030.
منابع: