در تاریخ دهم فروردین 1401 همچنان اکثریت اخبار جهانی حول جنگ روسیه و اوکراین و تاثیرات آن بر جهان شکل گرفته است. به همین دلیل هم مهمترین روزنامه روسیه و سایر روزنامههای جهان که اخباری متفاوت نسبت به دیگران منتشر کردهاند تقدیم حضور میگردد.
با گذشت زمان کمکم رازهای جدیدی از پشتپرده تنش میان آمریکا و روسیه در جنگ اوکراین برملا میشود. در تازهترین اخبار خواهید خواند قرارداد آمریکا برای همکاری هستهای با اوکراین و سیاست کاهش فعالت صادرات هستهای روسیه به اوکراین چگونه بر تشدید تنشها و بروز جنگ میان این کشور با اوکراین دامن زده است.
تعداد آوارگان جنگ روسیه و اوکراین | 10 فروردین 1401
به گفته سازمان ملل در ۳۵ روزی که از جنگ گذشته است ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اوکراین را ترک کردهاند.
در صحنه نبرد روسیه عنوان کرد تمرکز نیروهای خود را بر حمله از شرق اوکراین متمرکز کرده است. مسیری که چنانچه به موفقیت برسد مهمترین شهرهای اوکراین در دستان روسیه خواهند بود.
هند و چین شرکای تجاری جدید روسیه
بهنظر میرسد رئیس جمهور پوتین، با افزایش تجارت بهخصوص با هند قصد دارد عرصه سیاسی را بر اوکراین تنگ کند. روسیه از چین و هند بهعنوان اهرم کاهش فشار اقتصادی برای خود بهره میگیرد.
اگرچه روسیه با تحریم جهانی بیسابقهای مواجه شده است اما آنها در حال مذاکره با دو اقتصاد بزرگ جهانی یعنی هند و چین هستند.

کشورهایی که از آغاز جنگ تاکنون همچنان تجارت خود با روسیه را ادامه دادهاند. نزدیکی مرز این دو کشور با روسیه و پتانسیل بالای تجارت آنها، پوتین را بر آن داشته تا جبران مافات اقتصادی ناشی از تحریمهای جهانی بهخصوص اروپا را از کانال مذاکره با این دو کشور جبران کند.
اما ببینیم که در داخل روسیه توجه روزنامه مهم این کشور یعنی کمرسانت که مرکز آن در مسکو واقع شده است حول چه موضوعی شکل گرفته است؟
روزنامههای روسیه | کمرسانت Коммерсантъ
در استانبول مذاکرات بین روسیه و اوکراین چگونه تمام شد به نوشته روزنامه این گفتگوها روزنه امیدی حداقل برای کاهش درگیری ها ایجاد کرده است.
کمرسانت عنوان کرد طرف روسی خوشحال است که طرف اوکراینی بعضی از پیشنهادات آنها را جهت بررسی بیشتر با خود به اوکراین میبرند.

برای مثال اکراین پذیرفته است در ازای ضمانتهای پوتین برای امنیتش اعلام بیطرفی کند اما به نوشته روزنامه بعضی از پیشنهادات رد خواهد شد مثل خواسته کیف برای همکاری در شبه جزیره کریمه چون کرملین قبلا گفته بود کریمه دیگر متعلق به روسیه است و پرونده بسته شده است.
اوکراین همچنان بر تمامیت ارضی خود تاکید دارد و در مذاکرات به آنها اشاره کرده است.
و آنها منتظر خواهند ماند تا ببینند نظر ولادیمیر پوتین چه خواهد بود.
واکنش زلنسکی به مذاکرات استانبول | تحریمها تا آخرین لحظه خروج روسیه باید پا بر جا بماند
رئیسجمهوری اوکراین از این گفتگو ها استقبال کرد اما هشداری هم به آنهایی داد ممکن که بخواهند حلقه تحریمها را شل کند.
رئیس جمهور اوکراین
زلنسکی عنوان کرد:
میتوانیم بگوییم علائمی که از مذاکرات به گوشما میرسد مثبت است، اما صدای این علائم آن قدر بلند نیست که صدای انفجار موشکهای روسیه در خودش غرق کند!!
بعضی از کشورها حتی نباید انتظار داشته باشند که مذاکرات صلح باعث رفع تحریمها علیه روسیه شود تا زمانی که این جنگ تمام نشده باشد و تا زمانی که ما کشورمان پس نگرفته باشیم و عدالت را احیا نکردهایم موضوع تحریمها اصلاً نباید مطرح شود.
روزنامه والاستریت جورنال (WSJ) | مناقشات هستهای آمریکا و روسیه و تاثیر آن بر جنگ اوکراین
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به اوکراین رفته است تا از امنیت تاسیسات هستهای این کشور اطمینان حاصل کند چون این نیروگاه ها در تهاجم حملات روسیه در امان نبودهاند.
والاستریت ژورنال در مقاله نوشته روسیه در نیروگاه های هستهای اوکراین طلا میبیند.
اوکراین برای تولید برق به شدت به انرژی هسته ای وابسته است؛ با ۱۵ راکتور هستهای فعال در ۴ نیروگاه که همگی در زمان اتحاد جماهیر شوروی ساخته شدهاند و البته چرنوبیل که فعال است.
اوکراین بزرگترین مقصد صادرات هستهای روسیه بود اما با روی آوردن به غرب وابستگی این کشور به روسیه، همواره در حال کاهش بوده است.
به نوشته روزنامه یکی از دلایل خشم روسیه ممکن است این باشد که کیف تصمیم گرفته بود به روابط دیرینه هستهای خود با مسکو پایان بدهد. رابطهای که میلیونها دلار راهی خزانه کرملین میکرد.
شرکت آمریکایی هلتنگ که فرآوریهای مربوط به ذخیره ضایعات سوخت هستهای طراحی میکند، قرار بود تاسیسات تازهای در نیروگاه چرنوبیل راهاندازی کند که در کمال ناباوری جنگ روسیه و اوکراین آغاز شد.
شرکت آمریکایی وستینگهاوس که در زمینه انرژی هستهای فعالیت دارد با حمایت واشنگتن به رقیب اصلی شرکت روس در اوکراین تبدیل شده بود. این شرکت قراردادی برای ساخت راکتور در کیف امضاء کرده بود که تانکهای روس وارد خاک اوکراین شدند.
روزنامه تایمز (THE TIMES) | لندن و واشنگتن به مذاکرات استانبول خوشبین نیستند
- پس از نشست استانبول اینطور که تایمز تیتر زده روسها قول دادهاند از میزان تهاجم علیه شهر کیف بکاهند.
- به نوشته روزنامه دیده شده است که خودروهای نظامی روسیه به سمت شمال و مرز بلاروس در حال حرکت هستند.
- مسکو قبلاً گفته بود میخواهد در منطقه دان باس تمرکز کند جایی که برای ایجاد ارتباط با روسیه و شبهجزیره کریمه حیاتی است.

اما لندن و واشنگتن خواستار ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین شده است.
آمریکا هم گفت جابجاییهای نیروهای روس به معنای عقبنشینی نیست. تحلیلگران امریکایی تصور نمیکنند پوتین بهراحتی بخواهد اقتدار از دست رفته در اوکراین را بدون رهیافتی چشمگیر رها کند و به کشور خود بازگردد.
منطقه خاورمیانه (GULF TIMES) امارات خواستار روابط با ایران
در امارات متحده عربی خلیج تایمز عنوان اصلی نقل قولی از مشاور سیاسی دولت امارات که گفتگو با ایران را باعث ثبات در خاورمیانه خواند.
انور غرغاش در کنفرانس جهانی دولت ها در دبی صحبت میکرد و خواستار همکاری عملی با تهران شد تا منطقه شاهد ثبات و رونق اقتصادی شود؛ به نوشته خلیج تایمز دولت امارات میخواهد فصل تازهای از تقویت روابط با همسایهها را آغاز کند
روزنامه ایندیپندنت (The Independent) | هشدار در مورد کرونا
در بریتانیا تقریباً همه محدودیتهای کرونا کنار گذاشته شده است اما موارد ابتلا به کرونا سیر صعودی داشته است گرچه با علائم بسیار خفیف بیشتر مشابه علائم سرماخوردگی به همین دلیل دولت توصیههای تازهای دارد.
ایندیپندنت خبر داد از کسانی که که سرما خورده اند خواسته شده در خانه بمانند و از تماس با دیگران خودداری کنند.
بخشی از دستورالعملهای جدید دولت بریتانیا که قرار است همین هفته منتشر شود افرادی که نشانههای بیماری های تنفسی مثل تب یا حس ناخوشی دارند تشویق میشوند در خانه بمانند تا زمانیکه تب پایین بیاید و یا حالشان خوب شود همچنین از مردم خواسته شده اگر تست کرونا مثبت بود سعی کنند تا ۵ روز در منزل بمانند و با دیگران تماس نداشته باشند