مفهوم برابری چیست؟ همه باید یک سطح زندگی داشته باشند و یک استاندارد خاص از رفاه برای آنان فراهم باشد؟
اگرچنین شود آیا دیگر انگیزهای برای تلاش بیشتر خواهد بود. دست بر قضا طبیعت و قوانین دنیا به ما نکتهای مهم را گوشزد میکنند، نابرابری باید وجود داشته باشد اما برابری باید دائما بیشتر شود!
نابرای باید باشد و برابری بیشتر شود
کسانی که باهوشترند، بیشتر تلاش میکنند، سختکوشترند، برای جامعه و زندگی خود مفیدترند باید در جایگاه بهتری قرار گیرند و در مقابل افراد تنبل یا کسانی که به جامعه آسیب وارد میکنند پایینتر باشند. این نابرابری را همه قبول دارند و کسی نمیتواند منکر آن شود.
پس تکلیف برابری چه میشود؟ | مفهوم برابری به زبان ساده
برابری در حقیقت تلاش برای برخورداری تمام کسانی است که لیاقت زندگی بهتر را دارند. نباید جامعه بهگونهای عمل کند که مثلا یک کودک بااستعداد به دلیل عدمدسترسی به آموزش مناسب هیچگاه نتواند به آرزوهای خود برسد.

نباید یک فرد خلاق و کارآفرین همواره از منابع مالی بیبهره باشد، تلاش او میتواند تولید ثروت کند تا هم وضع او و هم شرایط زندگی دیگران نیز بهتر شود.
مفهوم نابرابری به زبان ساده | جایی که هیچ کس سر جای خود نیست
نابراری در حقیقت به مفهوم این است که افراد جای خود (در جایگاه حقیقی خود) نباشند.
افراد نالایق از امکانات ویژه برخوردار باشند و آنان که شایستگی بالایی در جامعه دارند از حقوق اولیه زندگی: غذا، آموزش و سلامت محروم باشند.

متاسفانه در جوامعی که موهبتهای خدادادی و ثروت معدنی بیشتری وجود دارد، به وضوح میتوان این مفهوم را درک کنید.
در چنین جوامعی اغلب قدرتهای حاکم بواسطه دسترسی که به منابع ثروت را دارند همواره افراد مورد تایید خود را در جایگاه بالاتر قرار میدهند ، خواه فردی نالایق و بیکفایت باشد.
در مقابل افراد شایسته و مفید زیادی هستند، که جایگاهی در این کشورها ندارند و باید برای ادامه مسیر خود کشوری دیگر بیابند.
برای درک بهتر مفهوم اصیل نابرابری، جایی که هیچ کس سر جای خودش نیست مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید
برابری و نابرابری اقتصادی یعنی چه؟
برابری یعنی اینکه جامعه، ثروتمندان، دولت بهگونهای رفتار کنند که هر کس سرجای خود قرار گیرد.
ثروت به افراد شایسته از مسیر دستمزد، آموزش، تسهیلات کارآفرینی و… برسد، ثروت در دست افراد جامعه صرف کارآفرینی و تولید ثروت بیشتر برای جامعه شود، ثروتی که با تلاش همگان حاصل شود.
ثروت صرف آموزش شود تا همگان دریابند دنیا بهتر جایی است که درآمدها بر اساس شایستگی توزیع شوند و انسانها به گونهای عمل کنند تا هم ثروت بین همگان تقسیم شود هم کمترین آسیب به محیطزیست وارد شود.
نابرابری یعنی اینکه افراد لایق نتوانند به آنچه لیاقت دارند برسند. نتوانند در سنین اولیه زندگی خود خوب تحصیل کنند، نتوانند در نوجوانی استعداد خود را شکوفا کنند، در بزگسالی نتوانند وارد چرخه تولید علم و ثروت شوند.
دنیای بهتر جائیست که نابرابری و تلاش برای برابری بیشتر وجود داشته باشد
بنابراین نابرابری همواره وجود خواهد داشت و باید وجود داشته باشد چون استعداد، سطح فکر، و مهمتر از همه میزان تلاش و سختکوشی افراد همواره متفاوت است.
نابرابری یعنی جدا کردن این دو سطح جامعه از هم، و در مقابل تلاش برای برابری نیز همواره باید وجود داشته باشد و تمامی دولتها و انسانها برای برابری بیشتر تلاش کنند.
در برابری بیشتر هم ثروتمندان و هم سایر طبقات وضع بهتری خواهند داشت. اکنون تمامی محققین اتفاق نظر دارند که تلاشهای بشر برای توزیع بهتر ثروت باید بهگونهای باشد که آسیبی به محیطزیست وارد نشود و این همان جایی است که به آن دنیای بهتر میگویند. تلاش برای ایجاد برابری یعنی تلاش برای رفاه بیشتر، گسترش عدالت و حافظت از محیطزیست.

برابری در مفهوم اصیل خود یعنی دسترسی به امکانات برای شکوفایی استعدادها در بین تمام افراد یکسان باشد یا حداقل سطح مناسبی برای همگان فراهم باشد.
مکانیزم برابری بیشتر، جامعه را پالایش کرده و بهترینها، پرتلاشترینها، پرمنفعتترینها را روانه منصبهای حیاتی میکند. جایی که با عملکرد خود به نحوی بهتر، ثروت را توزیع کرده (مثلا با افزایش نهادهای تولیدی) و مجددا سطح نابرابری اولیه را کاهش میدهد.
دنیای آینده، برابری بیشتر و حفاظت از محیطزیست
کتاب “اثر برابری” نوشته دنیدورلینگ به تحقیق نشان میدهد چگونه نابرابری در جوامع موجب آسیب زدن به منافع جامعه و حتی محیطزیست میشود.
در مقابل کشورهای ثروتمندی که در جهت برابری تلاش بیشتری کردهاند مثل کره، ژاپن و آلمان ضمن بالاتر رفتن سطح رفاه زندگی مردم و رضایتمندی بیشتر، میزان آسیب آنها به محیط زیست نیز کمتر است.

برای مثال آلمان برای همیشه استفاده از انرژی هستهای را در تولید متوقف کرده و به سمت اقتصاد بیکربن در حال حرکت است.
اگر به ایجاد برابری در تعامل با محیط زیست علاقه دارید این مقاله را حتما مطالعه کنید.
جهان در حال حرکت به سمت انرژی های پاک و تجدیدپذیر است.
معرفی کتاب “اثر برابری” دنیدورلینگ
مقدمه کتاب:
برای برخی، برابری چیزی غیر قابل لمس است. اگرچه نیکوکاران زندگی خود را صرف صحبت کردن و تلاش در مورد آن میکنند. اما درمورد ایجاد برابری در سطح وسیع – همانطور که این کتاب به طرز شگفت انگیزی نشان می دهد- وضعیت در غالب موارد دشوار و نشدنی است.

بنابراین ما میتوانیم در مورد برابری بیشتر صحبت کنیم نه برابری کلی در جامعه، نهادها، کشورها و دنیا. برابری بیشتر برای همه ما خوب است. جوامع با برابری بیشتر در طیف وسیعی از موارد بهتر عمل می کند.
دامنهای از عملکرد آموزشی تا رفاه جامعه، از مبارزه با جرائم تا رسیدن به ثبات مالی و اقتصادی سطوح بالاتر نابرابری باعث بی اعتمادی، ایجاد تفرقه و تفکیک بخشهای مختلف جامعه میشود.
نابرابری بیشتر برای آرزوها و آرمانهای همه ما بد است: چه برای فرزندان ما، اگر بخواهیم زندگی بهتری نسبت به ما داشته باشند و چه برای موقعیتهای زندگی خود ما، برای مثال یافتن امنیت شغلی در جامعهای که رفتهرفته صنایع در آن قدیمیتر شده و شغلها در حال از بین رفتن هستند (اشاره به برابری جوامع در تولید و برخورداری از تجهیزات همسطح برای مشارکت در تولید دارد)
توزیع ثروت مسئله بسیار مهمی است. حکومت بریتانیا زمانی در دولت محافظهکار قول داد ” همه ما با هم هستیم”. اگر این قول درست است ،در مقابل پوسترهای حزب کارگر دهه 1930 نشان میدهد که چرا فداکاری برای رسیدن به برابری برای همه یکسان نیست. چرا کارگران باید در این مسیر بیش از افراد مرفه فداکاری و تلاش داشته باشند.
چرا نابرابری باید وجود داشته باشد؟
اما ایدئولوژی غربی ، در چهارچوب منطق و عقل به نابرابری حکم میکند. به بیان ساده این ایدئولوژی اثبات میکند آنان که در سطوح بالاتر جامعه هستند، شایسته آن جایگاهاند.
زیرا آنها باهوشتر هستند، توانایی بیشتری دارند، سختکوشترند، و سایر مواردی که میتوان نام برد. کسانی که در پایین هستند افرادی سست و تنبل و بیکفایت هستند.
مفعوم درست نابرابری و برابری! | دولت، ثروت، نیروی کار
حقیقت این است: ثروتمندان صاحبان مشاغلی هستند که برای تحویل کار خود به دولت وابستهاند. مثل اجرای زیرساختهایی مانند جاده و راه آهن؛
کسانی هستند که تامینکننده مالی تحقیقات و توسعهای که می تواند برای نوآوری محصولات مناسب باشد، یا سیستم آموزشی مناسب برای نیروی کار خود فراهم کنند تا آنها بهتر و بیشتر بیاموزند و رشد کنند.
ثروت آنان برای ایجاد قانون و نظم برای حفاظت از اموال مردم (ایجاد بستری برای حقوق مالکیت تمام اقشار جامعه) ؛ یارانه دادن به دستمزدهای پایین از کانال مزایای کار؛ و غیره. بکار گرفته می شود.
بدون وجود دولتی مقتدر، نوآوری که میتواند به تولید ثروت و منفعت منجر شود، غیرممکن است.
نابرابری باید کم شود
و سپس این واقعیت وجود دارد که برخی با انبوهی از شانس که در انتظار آنها است بهدنیا میآیند. ارزش یا وزن ارزشی کودکی که در خانوادهای با پیشینه فقر به دنیا میآید از کودکی که در شرایط مرفه متولد می شود کمتر است.
برخی با سرمایه فرهنگی غنی پا به دنیا میگذارند. پدر و مادری که خانهای پر از انواع کتاب دارند، با داشتن دامنه واژگان بیشتر موقعیت بهتری برای کمک به تحصیلات فرزندان خود دارند.
مطالعات مکرر نشان می دهد که کودکانی که والدین غنی به لحاظ سرمایه فرهنگی دارند، در سالهای اولیه زندگی دامنه لغات به مراتب بیشتری نسبت فرزندان فقیر دارند.

زندگی در خانوادههای پرجمعیت به چشم انداز آموزشی، سلامتی آسیب می زند.
رژیم غذایی نامناسب یا گرسنگی به همان اندازه به پتانسیل فرد در مدرسه آسیب می زند. استرس ناشی از فقر موجب آسیبهای جدی میشود.
سال ها قبل از بحران مالی، استانداردهای زندگی در ایالات متحده و بریتانیا، حتی زمانی که شرکتها سودهای سالمی را منتشر میکردند دچار رکود شد.
برابری مهم است
یعنی در حالی که کارگران برای حفظ استاندارهای زندگی خود بدهی بیشتری متحمل می شدند، اقتصاد آسیب میدید. در این شرایط دولت مجبور بود پول بیشتری را برای مزایای کار خرج کند، همه اینها به هزینه مالیات دهندگان تمام می شد. پولی که بهتر بود خرج خدمات و مشاغل و خانه ها برای کارگر می شد.
این فرآیند هم به ضرر کارگر، هم مالیاتدهنگان و در کل تمام جامعه بود.
برابری مهم است:
ثروتی که تمام ارکان جامعه از پاییندست و بالادست بهصورت جمعی تولید میشود باید از طریق پیوند محکمی که بین نیروی کار ودولت وجود دارد، به صورت عادلانهای توزیع گردد.
به این رویکرد تنها نباید گفت یک کار درست، بلکه این یک نفع جمعی برای تمام جامعه است.
کتاب حاضر که جزئیات -با شواهد انکارناپذیر- هم آسیبهای منتج شده از نابراری، و هم منافع حاصل از برابری بیشتر را به شما نشان میدهد. همه باید از آن درس بگیرند ، و مهمتر اینکه، بر اساس آن عمل کنند.
فهرست مطالب:
1-The Equality Effect
Why equality is better for everyone – rich or poor.
The uninspiring nonsense of inequality advocates
Inequality worldwide
Inequality and class
Equality and poverty
How some countries recently set out to become more
unequal
Rich and poor in China and India
The international landscape
The incremental, imperceptible changes that add up to
progress
2- When we were more equal
Why the history of human equality may surprise you
Hunting, fighting and feasting
Hierarchy, conquest, revolution
Empire and religion
Renaissance, mercantilism, enlightenment
Independent shocks and new thinking in Europe
Communism, colonialism, capitalism
Social democracy versus corporate greed
3- Why children need greater equality
Setting sail for Utopia
Equality and child mortalitySingapore: the national equivalent of a country mansion
Extreme inequality and Apartheid
Sustainable Development Goals
Learned ignorance
Sewers as cathedrals of the commons
4- Equality and the environment
The rich and the planet
The meat-eating problem
Using too much water
World leaders in waste
Carbon dioxide and consumption
Gasoline (petrol) consumption
Wasting young lives
Ecological footprints
Air travel
Crimes committed
Education and environment
Cycling and walking
5- Population, housing and migration
Why contraception was revolutionary
The right to equal treatment
Why women’s rights change everything
Fertility and income inequality
Health and equality
Housing: building equality
Rent regulations in more equal European countries
It does not have to happen all at once
6- Where equality can be found
Why the weekend gives us a taste for equalityCuba, Costa Rica and Kerala
Norway, Sweden, Denmark and Finland
Crime, gender equality and intervention
Japan, Germany, despair and hope
Oases in apparent deserts of inequality
Americans are becoming less happy
7- Firing up the equality effect
How the rich are hiding their wealth
The one per cent have the most to lose
Not all is well in Spain
Basic income and living wages
The political labels of old
How to ensure that taxes are paid
Redistribution and reparation
What we dream of
Harmony
نویسنده و سال انتشار
دنیدورلینگ Danny Dorling
2017
دانلود کتاب “اثر برابری” دنیدورلینگ
نگارندگان : مرتضی زارع (پژوهشگر اقتصاد)، دکتر سیدحسین سجادیفر (پژوهشگر آب و محیط زیست)