شماره ثبت در ارشاد: 83160

رسانه اقتصادی و اجتماعی دورنما

اهداف توسعه پایدار | هدف 3- سلامت و رفاه

ما در برابر چندین علت اصلی مرگ ومیر و بیماری پیشرفت زیادی داشته‌ایم. امید به زندگی به طور چشمگیری افزایش یافته است. نرخ مرگ ومیر نوزادان و مادران کاهش یافته است، ما مسیر را بر اچ‌آی‌وی تغییر داده‌ایم و مرگ ومیر مالاریا به نصف کاهش یافته است.

برخورداری از سلامت و تندرستی برای توسعه پایدار ضروری است و دستور کار سازمان ملل در سال 2030 منعکس‌کننده پیچیدگی و به هم پیوستگی این دو است.


این برنامه‌ نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی گسترده، شهرنشینی سریع، تهدیدات آب و هوا و محیط زیست، بار مداوم HIV و سایر بیماری‌های عفونی، و چالش‌های نوظهور مانند بیماری‌های غیرواگیر را در نظر می‌گیرد.


پوشش همگانی سلامت برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و SDG 3، پایان دادن به فقر و کاهش نابرابری‌ها ضروری است.


اولویت‌های بهداشت جهانی در حال ظهور که به‌صورت واضح و مشخص در SDG‌ها گنجانده نشده‌اند، از جمله مقاومت ضدمیکروبی، نیاز به اقدام دارند.


نابرابری سلامت بین کشورهای فقیر و ثروتمند


باید اذعان کرد جهان برای دستیابی به SDG‌های مرتبط با سلامت از مسیر خارج شده است. پیشرفت‌ها هم بین کشورها و هم در داخل کشورها نابرابر بوده است.


بین کشورهایی که کوتاه‌ترین و طولانی‌ترین امید به زندگی را دارند، ۳۱ سال فاصله وجود دارد.


در حالی که برخی از کشورها دستاوردهای چشمگیری داشته‌اند، میانگین ملی آمار مربوط به توزیع نابرابر خدمات سلامت بین طبقات مختلف را در خود پنهان می‌کند.


به همین دلیل رویکردهای چند بخشی، حقوق محور و حساس به جنسیت برای رسیدگی به نابرابری‌ها و ایجاد سلامتی خوب برای همه ضروری است.

آمار مربوط به وضعیت سلامت و رفاه در جهان

میزان دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی و رفاهی در دنیا

آمار مربوط به وضعیت سلامت جهانی

آمار مربوط به وضعیت بیماری اچ آی وی در دنیا

آمار مربوط به خشونت علیه زنان

اهداف توسعه سلامت و رفاه


تا سال 2030، نسبت مرگ و میر مادران در جهان به کمتر از 70 مورد در هر 100.000 تولد زنده کاهش یابد.


تا سال 2030، مرگ و میر قابل پیشگیری نوزادان و کودکان زیر 5 سال پایان یابد، با هدف همه کشورها کاهش مرگ و میر نوزادان به حداقل 12 مورد در هر 1000 تولد زنده، و مرگ و میر زیر 5 سال به حداقل 25 مورد در هر 1000 تولد


تا سال 2030 به اپیدمی‌های ایدز، سل، مالاریا و بیماری‌های نادیده گرفته شده استوایی پایان دهید و با هپاتیت، بیماری‌های منتقله از آب و سایر بیماری‌های واگیر مبارزه کنید.


کاهش یک سوم مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های غیرواگیر تا سال 2030 از طریق پیشگیری و درمان و ارتقای سلامت و رفاه روانی


تقویت پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد، از جمله سوء‌مصرف مواد مخدر و مصرف مضر الکل


تا سال 2030، اطمینان از دسترسی همگانی به خدمات مراقبت‌های بهداشتی جنسی و باروری، از جمله برای تنظیم خانواده، اطلاعات و آموزش، و ادغام بهداشت باروری در استراتژی‌ها و برنامه‌های ملی.


دستیابی به پوشش بهداشتی همگانی، از جمله حفاظت از خطرات مالی، دسترسی به خدمات باکیفیت مراقبت‌های بهداشتی ضروری و دسترسی به داروها و واکسن‌های ضروری، موثر، با کیفیت و مقرون به صرفه برای همه

تلاش برای دسترسی به هدف جهانی رسیدن به سلامت و رفاه


تا سال 2030، تعداد مرگ و میرها و بیماری‌های ناشی از مواد شیمیایی خطرناک و آلودگی هوا، آب و خاک و آلودگی‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یابد.


تقویت اجرای کنوانسیون چارچوب سازمان بهداشت جهانی در مورد کنترل دخانیات در همه کشورها، در صورت لزوم.


حمایت از تحقیق و توسعه واکسن‌ها و داروها برای بیماری‌های مسری و غیرواگیر که عمدتاً کشورهای در حال توسعه را تحت تأثیر قرار می‌دهند، دسترسی به داروها و واکسن‌های ضروری مقرون‌به‌صرفه، مطابق با اعلامیه دوحه در مورد موافقت‌نامه TRIPS و بهداشت عمومی، که حق توسعه را تأیید می‌کند. کشورها به طور کامل از مفاد موافقتنامه جنبه‌های تجاری حقوق مالکیت فکری در مورد انعطاف‌پذیری‌ها برای حفاظت از سلامت عمومی‌استفاده کنند، و به‌طور خاص دسترسی به دارو را برای همه فراهم کنند.


افزایش قابل ملاحظه تامین مالی سلامت و جذب، توسعه، آموزش و حفظ نیروی کار بهداشتی در کشورهای در حال توسعه، به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته و کشورهای جزیره‌ای کوچک در حال توسعه.


تقویت ظرفیت همه کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه، برای هشدار سریع، کاهش خطر و مدیریت خطرات سلامت ملی و جهانی.


منبع: برنامه توسعه سازمان ملل متحد 2022

نظر شما