شماره ثبت در ارشاد: 83160

رسانه اقتصادی و اجتماعی دورنما

اهداف توسعه پایدار | هدف 2 – مبارزه با گرسنگی

تعداد افراد کم‌تغذیه یا عدم‌برخوردار از تغذیه مناسب در دو دهه گذشته به دلیل رشد سریع اقتصادی و افزایش بهره‌وری کشاورزی تقریباً به نصف کاهش یافته است.


بسیاری از کشورهای در حال توسعه که قبلاً از قحطی و گرسنگی رنج می‌بردند، اکنون می‌توانند نیازهای غذایی خود را تامین کنند.
آسیای مرکزی و شرقی، آمریکای لاتین و دریای کارائیب همگی در ریشه‌کن کردن گرسنگی شدید پیشرفت زیادی داشته‌اند.

متأسفانه، گرسنگی شدید و سوء‌تغذیه همچنان مانع بزرگی برای توسعه در بسیاری از کشورها است. تخمین زده می‌شود که تا سال 2017، 821 میلیون نفر به طور مزمن دچار سوءتغذیه هستند، که اغلب آن، پیامد مستقیم تخریب محیط‌زیست، خشکسالی و از دست دادن تنوع زیستی است.


بیش از 90 میلیون کودک زیر پنج سال به طور خطرناکی کمبود وزن دارند. سوءتغذیه و ناامنی شدید غذایی، تقریباً در تمام مناطق آفریقا و همچنین در آمریکای جنوبی در حال افزایش است.


2030 دنیای بدون گرسنگی


اهداف توسعه پایدار یا SDG پایان دادن به انواع گرسنگی و سوءتغذیه تا سال 2030 است و اطمینان حاصل شود که همه مردم – به ویژه کودکان – در تمام سال غذای کافی و مغذی دارند.


این شامل ترویج کشاورزی پایدار، حمایت از کشاورزان در مقیاس کوچک و دسترسی برابر به زمین، فناوری و بازار است.


همچنین به همکاری بین‌المللی برای اطمینان از سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و فناوری برای بهبود بهره‌وری کشاورزی نیاز دارد.

آمارهای مربوط به وضعیت گرسنگی در جهان

آمار مربوط به گرسنگی و سوء تغذیه در جهان

آمار مربوط به گرسنگی و سوء تغذیه در جهان

آمار مربوط به گرسنگی و سوء تغذیه در جهان

اهداف برنامه مبارزه با گرسنگی

  • تا سال 2030، به تمام اشکال سوءتغذیه، از جمله دستیابی به اهداف توافق شده بین‌المللی در مورد کوتاه‌قدی و کاهش وزن در کودکان زیر 5 سال تا سال 2025 پایان داده شود و نیازهای تغذیه‌ای دختران نوجوان، زنان باردار و شیرده و افراد مسن برطرف شود.
    تا سال 2030، بهره‌وری کشاورزی و درآمد تولیدکنندگان مواد غذایی در مقیاس کوچک، به ویژه زنان، مردم بومی، کشاورزان خانوادگی، دامداران و ماهیگیران، از طریق دسترسی ایمن و برابر به زمین، سایر منابع تولیدی و نهاده‌ها، دانش، خدمات مالی، دو برابر شود.
  • بازارها و فرصت‌های ارزش افزوده و اشتغال غیرکشاورزی تا سال 2030، سیستم‌های تولید مواد غذایی پایدار را تضمین کند و شیوه‌های کشاورزی انعطاف‌پذیری اجرا شوند که بهره‌وری و تولید را افزایش می‌دهد، به حفظ اکوسیستم‌ها کمک می‌کند، ظرفیت سازگاری با تغییرات آب و هوای شدید، خشکسالی، سیل و سایر بلایای طبیعی را تقویت می‌کند و به تدریج کیفیت زمین و خاک را بهبود می‌بخشد.
مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه در جهان

تلاش برای ریشه‌کن کردن گرسنگی و سوء‌تغذیه در جهان

  • تا سال 2020، تنوع ژنتیکی بذرها، گیاهان زراعی، حیوانات پرورشی و اهلی شده و گونه‌های وحشی مرتبط با آن‌ها، از جمله از طریق بانک‌های بذر و گیاهان با مدیریت صحیح و متنوع در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی حفظ شود و دسترسی منصفانه و عادلانه به آن ارتقا یابد.
  • به اشتراک گذاشتن منافع ناشی از استفاده از منابع ژنتیکی و دانش سنتی مرتبط، طبق توافق بین‌المللی افزایش سرمایه‌گذاری، از جمله از طریق تقویت همکاری‌های بین‌المللی، در زیرساخت‌های روستایی، خدمات تحقیقاتی و ترویجی کشاورزی، توسعه فناوری و بانک‌های ژن گیاهی و دامی‌به منظور افزایش ظرفیت تولید کشاورزی در کشورهای در حال توسعه، به‌ویژه کشورهای کمتر توسعه‌یافته.
  • اصلاح و جلوگیری از محدودیت‌ها و ناهنجاری‌های تجاری در بازارهای جهانی کشاورزی، از جمله از طریق حذف موازی انواع یارانه‌های صادراتی محصولات کشاورزی و تمامی‌اقدامات صادراتی با اثری معادل، مطابق با دستور دور توسعه دوحه.
    اتخاذ تدابیری برای اطمینان از عملکرد مناسب بازارهای کالاهای غذایی و مشتقات آنها و تسهیل دسترسی به موقع به اطلاعات بازار، از جمله در مورد ذخایر غذایی، به منظور کمک به محدود کردن نوسان شدید قیمت مواد غذایی.

منبع: برنامه توسعه سازمان ملل متحد 2022

نظر شما