شماره ثبت در ارشاد: 83160

رسانه اقتصادی و اجتماعی دورنما

شُش‌های خوکی و ماموت‌های پشمالو |بخش اول

پیش تر ضمن معرفی کتاب ارزشمند “صنایع آینده” ترجمه امیر شاملوئی وعده دادیم بخش هایی از این کتاب انتخاب شده و تقدیم حضور شما مخاطبان عزیز گردد. تحقیقاتی شگرف و خیره کننده توسط موسسات علمی پژوهشی در دنیا در حال انجام است که خواندن آن دریچه ای تازه از آینده بشر به روی شما می گشاید. نوشته حاضر مربوط به بخشی از کتاب مذکور تحت عنوان “شش های خوکی و ماموت های پشمالو” است.

جهان بینی متفاوت برخی کارآفرینان

دسته خاصی از کارآفرینان هستند که حتی پیشرفته‌ترین تحقیقات علم ژنومیک که درون و اطراف محیط‌های دانشگاهی رخ می‌دهد، را بسیار غیرتخیلی می‌بینند. این افراد پژوهشگر هستند و روی برخی نوآوری‌های باورنکردنی کار می‌کنند که به دشواری می‌توان باور کرد بتوانند به تحقق بپیوندند.

از ژن خوک تا پیوند اعضای حیاتی به انسان

 نام کریگ ونتر ، یک دانشمند در موسسه ملی سلامت (NIH)  وقتی مطرح شد که پروژه ژنوم انسانی آغاز شد. وی اخیرا دو شرکت راه انداخته است که قرار است چندین دهه به طول زندگی ما اضافه کنند. نخستین شرکت، «سینتتیکس ژنومیکس » پروژه‌ای را در سال 2014 اعلام کرد که هدف آن مهندسی ژنتیک خوک‌هایی است که اعضای آنها بتواند بدون خطر به انسان پیوند زده شود.

این فرآیند که با نام «پیوند از بیگانه » شناخته می‌شود، شامل اصلاح ژنوم یک خوک به نحوی است که جنین آن با اعضایی رشد کند که قابل استفاده و پیوند به انسان باشد. تمرکز اولیه بر شُش‌ها قرار دارد، اما ونتر زمانی که این موضوع را اعلام کرد گفت پیوند قلب، کلیه‌ها و کبد نیز امکان‌پذیر خواهند بود. 

تولید کلیه، شش و قلب برای انسان!

زمانی که پیوند از بیگانه جواب دهد و به مداخله پزشکی رایجی تبدیل شود، ممکن است ایده متعارف اهدا و پیوند عضو از میان برود. اگر ششها، کلیه‌ها و قلب سازگار با انسان را بتوان در خوک‌ها پرورش داد، این اعضای بدن دیگر منبعی کمیاب نخواهند بود. در این حالت، به دست آوردن یک کلیه جدید نباید سخت‌تر یا عجیب‌تر از جراحی تعویض زانو باشد.

از بین بردن اثرات پیری

دومین شرکت ژنومیک ونتر اهداف بلندپروازانه تری دارد. شرکت هیومن لانگویتی (HLI)  می‌خواهد از اطلاعات ژنتیکی استفاده کند تا اثرات پیر شدن را از بین ببرد. ونتر و همکارانش باور دارند که با ساختن بزرگترین مرکز توالی‌یابی کل ژنوم در جهان، دانشمندان آنها قادر خواهند بود محصولاتی به بازار بفرستند که فرآیند پیر شدن را کُند کند.

همکار بنیانگذار ونتر، پیتر دیاماندیس ، معتقد است که «بین سالهای 1910 تا 2010 پیشرفت‌های پزشکی و بهداشت، طول عمر بشر را تا 50 درصد افزایش داد و از 50 سال به 75 سال رساند. امروزه، با ظهور فناوری‌های استثنایی مانند مواردی که توسط شرکت HLI ابداع شده و پیشرفت داده شده‌اند، این پتانسیل را داریم تا به طور قابل توجهی طول عمر را حتی بیشتر از این افزایش دهیم.»

منبع: کتاب صنایع آینده ترجمه امیر شاملویی – فصل دوم

نظر شما